BOKA ONLINE LYXLÄGENHETER I CUMBUCO MED 2 TILL 3 SOVRUM MED SEPARATA BADRUM

FRÅN  SEK 475:-/2 RUM OCH 590:- 3 RUM (PRIS PER LÄGENHET/DAG)

 CUMBUCO är en liten fiskeby 20 km norr om huvudstaden FORTALEZA i delstaten CEARA
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

                                                                                                                                                      

                                                                                                          

 

 

                                                                                                                         

BRAZILCONNECTION

 www.brazilconnection.se

"JERICOCOARA" en by föruta gata, 300 km norr om Fortaleza är ett fantasiskt utflyktsmål  man kan göra över några dagar. Jericocoara ligger bortom den moderna världen av stress, tidspress, trafikstockningar och ändlösa köer och är en plats där "gatorna" består av sand, där stränderna sträcker sig så långt ögat kan se och där det varma vattnet förenar sig i harmoni med palmerna som sakta svajar i brisen.

 

En plats för total avkoppling och bara njuta av att leva.

 

Fram till för endast 20 år sedan var "Jeri" en avskild fiskeby. Det fanns inga vägar, elektricitet, telefoner, TV eller tidningar. Till och med pengar var sällsynta, varför det var mestadels byteshandel som gällde, som fisk för ris och så vidare.

En av de mera kända attraktionen är "Pedra Furado" (bild ovenför) en bågformad klippa på stranden, bortom byn, som utgör en symbol för "Jeri". I området ligger otaliga sötvattensjöar bl.a. "Lagoa Azul" och "Lagoa Paraiso" (bild hö ovan),  höga sanddyner och långa stränder med små fiskebyar som man når med "buggy" eller varför inte till häst.

Populärt är även att titta på solnedgången från "Sunset Dune". Efter solnedgången varje kväll kan man se "Capoeiristas" som utövar sin konst vid basen av sanddynerna. "Capoeira" är en kamp som var förklädd till dans som slavarna från olika afrikanska länder utövade för att dölja sin längtan efter frihet från sina ägare och förtryckare. Kampsport var inte tillåtet för slavar.

Nyår och Karneval är andra fantastiska upplevelser i "Jeri". Folkligt, festligt och fullspikat men inte så trångt som i Rio de Janeiro eller Salvador.                                                                      Klicka gärna på knappen för bildspel över "Jericoacoara"

JERICOACOARA

Även resan till "Jerocoacoara" kan göras till ett oförglömligt äventyr av rang med Landrover längs oändliga stränder,  över vattendrag och förbi små pittoreska fiskebyar längs vägen. Det går utmärkt att starta från "Combuco" då Landrovern hämtar direkt vid lägenheten. Returen kan sedan göras med buss på asfalterad väg innanför kusten. Till flygplatsen direkt eller tillbaks till lägenheten. Sista biten till "Jeri" är dock väglös och företas med med 4-hjulsdriven buss eller annat fordon vare sig man åker landsvägen eller efter stränderna.

Förslagsvis Landrover dit och retur  med buss via landsvägen hem.                 Klicka gärna på knappen bildspel för färdbilder!